Klaudia Wiśniewska
- dobre relacje z Pacjentami
- wertowanie publikacji naukowych
- wystąpienia na konferencjach
- gotowanie
Dietetyczka kliniczna, doktorantka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Bada skuteczność diet roślinnych w aspekcie otyłości i innych chorób metabolicznych. Przez jakiś czas badała też geny w laboratorium oraz pracowała w instytutach naukowych, w tym w Instytucie Żywności i Żywienia edukując i koordynując projekty o zasięgu ogólnopolskim.
Obecnie pracuje naukowo, wykłada na uczelniach. Chętnie dzieli się swoją wiedzą z innymi – usłyszeć ją możecie w Dzień dobry TVN, Pytaniu na Śniadanie, Onet Rano #wiem oraz w Polskim Radio.
Uwielbia wyzwania – idealnie odnajduje się w pracy z pacjentami z chorobami endokrynologicznymi, chorobami układu pokarmowego.
Doskonale zna potrzeby osób na dietach roślinnych – sama nie jada mięsa od prawie 10 lat. Uwielbia gotować, angażować się w działania edukacyjne. Szczęśliwa posiadaczka psa – Morelki.
- ponad 10 lat pracy z pacjentami w gabinecie
- ponad 20 publikacji naukowych w dziedzinie żywienia i dietetyki
- ponad 100 artykułów popularnonaukowych
- ponad 200 wystąpień medialnych
Członkini towarzystw:
- The European Association for the Study of Obesity
- Polskie Towarzystwo Dietetyki
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Ulubiona potrawa?
Każda kolejna! 😀 Uwielbia pierogi z jagodami i zasmażanymi ziemniakami oraz świeże letnie pomidory z ziołami i oliwą z oliwek.
Gdzie podróżuje?
Oprócz podróży kulinarnych oczywiście, kocha najbardziej na świecie podlasie nadburzańskie! A poza granicami Hiszpania skradła jej serce.
A co w wolnym czasie?
Na to pytanie przewrotnie odpowiada “A co to takiego?”, po czym dorzuca “jazda na rowerze, wędrówki z psiakiem po lesie, gotowanie dla znajomych”
Moje naukowe osiągnięcia
A jeśli zależy Ci na optymalnej formie sportowej, zadbamy o to, żeby twoja regeneracja była na najwyższym poziomie.